Loading Events

MATIJA BOBEK

“Kao prvo zagonetno drvo

izložba dječjih drvenih igračaka

18. – 30.4.2017.

Mala dvorana Galerije Prica, POU Samobor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zovem se Matija Bobek i imam 34 godine. Rođen sam u Varaždinu, a nedavno vjenčan u Čakovcu gdje i živim sa svojom suprugom Marijom.
Osnovnu školu završio sam u Knegincu Gornjem gdje sam proveo i cijelo svoje djetinjstvo.
Nakon toga završio sam srednju Rudarsku i kemijsku školu- smjer prehrambeni tehničar.
Kao član mnogobrojne obitelji, sin majke – učiteljice i oca- majstora za sve , živeći sa troje braće i šestoro nećaka, te nakon mnogobrojnih radnih iskustava, odlučio sam se posvetiti radu s djecom.

Tako se honorarno bavim dječjim rođendanima tj. animatorstvom gdje djecu na zanimljiv način  upoznajem sa raznim glazbenim, žonglerskim i ostalim , rijetko viđenim rekvizitima i aktivnostima.
Nakon što sam 2012.godine diplomirao na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu – odsjek u Čakovcu ,  2014.godine sam položio stručni ispit.
Malo zatim počeo sam izrađivati konstruktivne drvene igračke i skulpturice.
Svoje zvanje i usvojene vještine obrade i ljubavi prema drvetu, odlučio sam pretvoriti u interaktivni program pod nazivom: Kao prvo – zagonetno drvo.
Dosad sam ovim kraćim programom gostovao u muzejima, kazalištima, festivalima, vrtićima , školama, udrugama , turističkim zajednicama i ostalim institucijama koje se bave dječjim aktivnostima i sadržajima.
Svoje znanje i cjelokupni projekt dijelim i sa školskom djecom, djecom s poteškoćama u razvoju  ali i sa odraslima koji sa zadovoljstvom pristupaju ovoj rijetkoj ali zahvalnoj ekološkoj , društvenoj ali i estetskoj  djelatnosti.

U svom trogodišnjem stvaralaštvu (proces traje dalje) istaknuo bih pet samostalnih izložbi i niz radionica i gostovanja na kojima sam vodio  istraživalice i radionice za oko 3000 djece od tri do trinaest god.
Istaknuo bih interaktivnu izložbu u galeriji Klovićevi dvori, gdje sam bio gost na temu održivosti muzejskim pedagozima.

Vjerujem u svoju ljubav prema pedagogiji ali i prema održivom načinu življenja uopće , počevši od sebe i odgoja djece i njihovih potreba . Isto tako vjerujem u suživot djece (ali i odraslih) sa prirodom i prirodnim pojavama te mislim da je jako bitno da u predškolskoj fazi djeca uče kroz igru, istraživanjem prirodnih materijala.